arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Wat kost payroll?

De kosten van payroll bij Paycompany

Wanneer je besluit gebruik te maken van payroll, wil je ook antwoord op de vraag: wat kost payroll? Je wilt de kosten en opbrengsten van payroll inzichtelijk hebben. Paycompany hanteert een transparant systeem, maar is ook zeer voordelig. Onze payroll tarieven starten al vanaf factor 1,42.

Wat kost Payroll?

De meest gestelde vraag is uiteindelijk wat payroll precies kost. Uiteraard is dat bij elke werknemer verschillend. Een vast prijskaartje voor payroll is niet mogelijk. Je hebt immers te maken met factoren zoals cao’s en risico’s. Het payroll tarief is opgebouwd uit: het aantal uur van de medewerker, aantal vakantiedagen, de cao en pensioen van de medewerker, maar ook werkgeverslasten en de kosten voor administratie. Bij Paycompany betaal je een voordelig payroll tarief voor elke medewerker. Al vanaf factor 1,42 kun je gebruik maken van onze payrolling. Zoals gezegd is payroll uiteindelijk maatwerk. Daarom gaan we graag met jou in gesprek en maken een passend en persoonlijk voorstel.

Wat levert payroll op?

Zonder payroll ben je, als werkgever, zelf verantwoordelijk voor alle HR zaken. Dit betekent dat je rekening moet houden met allerlei zaken, zoals doorbetaling bij ziekteverzuim, contractbeheer, afdrachten van premies, pensioenzaken en het reserveren van vakantiegeld en vakantiedagen. Alle organisaties die gebruik willen maken van flexibiliteit of administratie en risico’s willen uitbesteden hebben baat bij payroll. Het is vaak duurder om zelf alles te regelen, dan uitbesteden. Daarnaast levert het de nodige kopzorgen op en moet je investeren in bedrijfssoftware. Payrollbedrijf Paycompany neemt alle zorgen rondom salarisadministratie uit handen, maar alle risico’s zijn ook gedekt.

Wanneer je kiest voor payroll bij Paycompany besteed je de complete salarisadministratie uit aan ons. Dit betekent dat wij verantwoordelijk zijn voor:

 • Arbeidscontracten.
 • Loonadministratie.
 • Uitbetaling salaris en vakantietoeslagen.
 • Werknemers- en werkgeverspremies.
 • Betaling pensioenpremie.
 • Uitvoering verzuimbeleid.

Paycompany is jouw contact voor alle HR zaken. Wij nemen alle HR zaken uit handen. Denk aan salarisadministratie, uitkeren van salarissen, reserveren van vakantiegeld en vakantiedagen, pensioenzaken, afdragen van premies, inzet arbodienst, verzekeringen en het verwerken van CAO- en wetswijzigingen. Je bent alleen nog verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing.

Hoe weet je dat de beste payroll bedrijf hebt gekozen?

Als werkgever heb je keuze uit verschillende payroll bedrijven. Op internet word je overladen met rekenhulpen om de kosten van payroll te berekenen. Veel payroll bedrijven maken gebruik van een omrekenfactor of vast percentage om de kosten in rekening te brengen. Vergelijk niet deze omrekenfactoren of commissies met elkaar. Dit zegt uiteindelijk niets. Vraag altijd een offerte aan en vergelijk op basis van het uiteindelijke factuurbedrag en de voorwaarden. Bedenk hierbij welke payroller de beste service levert, maar ook welke arbeidsrechtelijke risico’s worden gedekt voor het laagste bedrag. Grote kans dat je uit komt bij Paycompany.

Paycompany staat voor:

 • Flexibel
 • Kostenbesparend
 • Kwaliteit
 • Deskundigheid
 • Ontzorgend
 • Dienstverlenend

Met onze jarenlange ervaringen en ons doel om elke werkgever en werknemer tevreden te stellen, weten wij zeker dat je aan het juiste adres bent voor payroll. We bieden je voor een voordelig tarief en payroll op maat.

Meer informatie over onze payroll?

Wil jij graag weten wat payroll kost bij Paycompany? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag aan meer informatie!