arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Wat is het verschil tussen payroll en uitzenden?

Ondernemers zetten payroll bedrijven en uitzendbureaus veelvuldig in. Het biedt voordelen. Toch weten veel ondernemers niet bij welke keuze zij gebaat zijn. Past een payroll bedrijf of uitzendbureau beter bij jouw onderneming? Paycompany legt je graag het verschil uit.

Payroll versus uitzenden

Als je kiest voor payroll, dan werf je zelf jouw personeel. Jij kiest de beste kandidaat voor de openstaande functie. De werknemer treedt bij jou in dienst, maar het payroll bedrijf is de juridische werkgever. Wij nemen alle administratieve zaken op ons en dekken de risico’s rondom het werkgeverschap af.

Wanneer je kiest voor uitzenden, dan zoekt het uitzendbureau werknemers voor jou. Daarnaast is het uitzendbureau ook de werkgever. De werknemer gaat een uitzendovereenkomst aan met het uitzendbureau. In principe brengt het uitzendbureau de werknemer samen met jou, als opdrachtgever.

Ook een verschil in kosten tussen payroll en uitzenden

Een ander groot verschil tussen payroll en uitzenden zijn de kosten. Kies jij voor payroll? Dan betaal je een lager tarief dan bij uitzenden. Uitzendbureaus voeren namelijk meer werkzaamheden uit, voordat een werknemer in dienst komt. Ze vragen ook een fee voor het werven en selecteren van een medewerker. Bij payroll betaal je slechts voor de contracten en verloning van de medewerker. Payroll is dus goedkoper, maar betekent dat je zelf mensen moet werven.

Verschil tussen payroll en uitzenden en werkgeversrol

Er schuilt ook nog een belangrijk verschil in de werkgeversrol. In het geval van uitzenden mag het uitzendbureau de werknemer ook uitzenden bij andere partijen. Het uitzendbureau mag de werknemer plaatsen bij meerdere opdrachtgevers en dit is in geval van een payroll constructie niet mogelijk. Je hebt exclusiviteit. Wil de medewerker zelf werk uitvoeren voor een andere opdrachtgever van het payroll bedrijf, dan is toestemming nodig van de oorspronkelijke opdrachtgever.

De keuze tussen payroll en uitzenden

Wil jij zelf jouw medewerkers kiezen en een lager tarief betalen, maar wel de vrijheid zonder financiële en administratieve rompslomp? Dan is payroll de beste keuze voor jou. Bovendien houd jij volledige regie over de werknemers op deze manier. Wil je liever geen tijd verspillen aan de werving van medewerkers? Dan is uitzenden een beter optie.

Paycompany is meer dan payroll alleen

Paycompany is een betrouwbaar payroll bedrijf, maar biedt ook meer opties voor jou. Naast onze payroll werkzaamheden, voeren wij ook werving en selectie uit. Mocht je toch onverhoopt moeite hebben met het vinden van de juiste kandidaat. Dan helpen wij je.

Met ons uitgebreide netwerk en wervende vacatureteksten helpen wij je snel de juiste kandidaat te vinden. Uiteraard geheel afgestemd op jouw wensen. Samen met jou bespreken welke kandidaat het beste is voor de openstaande functie.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie of payroll de beste keuze voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je graag meer.