arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Waarom kiezen voor payroll?

Als onderneming wil je blijven groeien. Toch is de stap om nieuw personeel aan te nemen voor sommige ondernemers groot. Het in dienst nemen van personeel neemt namelijk risico’s met zich mee. Je bent onder andere wettelijk verplicht om loon door te betalen tijdens ziekte. Daarom kiezen ondernemers voor payroll. Maar waarom kiezen voor payroll? Payroll voor werkgevers heeft veel voordelen. Je besteedt de administratie en het risico uit, maar je blijft zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing. Lees hieronder meer over de voordelen van payroll.

Geen risico’s

Een medewerker kan ziek worden. Volgens de wet ben je als werkgever verplicht de zieke medewerker zeker twee jaar van zijn loon door te betalen. Geen enkele medewerker wordt opzettelijk ziek, maar je weet dat dit een risico is van het in dienst nemen van personeel. Zo zijn er vele risico’s aan het werkgeverschap. Met payroll worden deze risico’s verkleind. Door payroll wordt het payroll bedrijf de juridische werkgever en is daarmee ook verantwoordelijk voor de wettelijke verplichtingen. Dit betekent dat je minder risico’s neemt, wanneer je iemand in dienst neemt via payroll. Alle wettelijke verantwoordelijkheden, zoals doorbetaling van loon, komt nu onder de paraplu van het payroll bedrijf.

Geen salarisadministratie

Salarisadministratie hoort erbij, maar kost ook veel tijd. Het is begrijpelijk dat je hier niet altijd tijd voor hebt, maar ook niet alle kennis voor in huis hebt. Een salaris bestaat onder andere uit het direct loon, indirect loon en de premies en bijdragen. Deze kosten moet je zelf allemaal verwerken en incalculeren en dit betekent ook dat je kennis nodig hebt. Maar denk ook eens aan het opstellen van een arbeidsovereenkomst of urenadministratie. Wij begrijpen heel goed dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Door payroll hoef je je geen zorgen meer te maken over deze zaken. De gehele salarisadministratie wordt uitbesteed aan een payroll bedrijf. Op deze manier weet je niet alleen zeker dat de medewerkers op tijd worden uitbetaald, maar ook correct.

Flexibiliteit van het personeel

Dankzij payroll vergroot je ook de flexibiliteit van het personeel. Payroll heeft het voordeel dat je meer vrijheid hebt bij het inzetten van medewerkers. Je kunt medewerkers 5,5 jaar lang flexibel contracten aanbieden. Hierdoor ben je niet zomaar gebonden aan een medewerker, maar kun je ook elke keer een passend contract opstellen. Bovendien wordt in een payroll constructie alleen de gewerkte uren betaald. Dit betekent ook dat je nooit meer betaalt dan nodig is.

Betrouwbaar

Payroll bedrijven specialiseren zich onder andere in salarisadministratie. Met alle kennis op zak weet een payroll bedrijf goede arbeidsovereenkomsten op te stellen en is de medewerker verzekerd van correcte en tijdige uitbetalingen van loon. Je hebt de zekerheid dat alle zaken voor jouw medewerkers goed zijn geregeld.

Gemak

Uiteraard is payroll ook gemakkelijk. Je hebt geen zorgen over salarisadministratie, de urenverwerking of het opstellen van contracten. Daarnaast heb je één aanspreekpunt voor alle HR zaken. Je wordt ontlast dankzij payroll en neemt minder grote risico’s.

Waarom kiezen voor Paycompany?

Paycompany is niet alleen een betrouwbare partner in payroll, je bent ook verzekerd van een laag tarief. Wij bieden payroll op maat. Wij begrijpen dat elke onderneming anders is en zich anders ontwikkelt. Daarom kiezen wij altijd voor een persoonlijke aanpak, waarbij betrokkenheid hoog in het vaandel staat. Paycompany blijft in alle stadia graag op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen jouw bedrijf. Op deze manier bieden wij niet alleen zekerheid maar ook de garantie van een persoonlijke aanpak.

Paycompany staat voor:

  • Flexibiliteit
  • Zekerheid
  • Kostenbesparend
  • Betrokkenheid
  • Efficiency

Werving en selectie

Bij payroll werf en selecteer je zelf de medewerkers, maar dit kan veel tijd in beslag nemen. Bovendien moet je beschikken over het juiste netwerk. Het werven en selecteren van nieuwe medewerkers gaat in ieder geval niet vanzelf. Paycompany biedt ook werving en selectie van personeel aan. In samenwerking met jou zoeken wij het beste personeel voor jouw bedrijf.

Meer informatie over payroll bij Paycompany?

Wil je graag meer informatie over payroll of onze andere diensten bij Paycompany? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan!