arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Uitzenden

Bij uitzendbureau en payrollbedrijf Paycompany kun je als werkgever kiezen tussen uitzenden, payroll en werving en selectie. Uitzenden is een manier om te voorzien in tijdelijke arbeidskrachten. Dit kan bij ziekte of tijdelijke, extra werkzaamheden hulp bieden. Paycompany voorziet in de vraag van opdrachtgevers om flexibele uitzend-, oproep en vakantiekrachten van hoge kwaliteit.

Kies je voor uitzenden bij Paycompany, dan zoeken wij werknemers voor jou. Wij nemen opdrachtgevers de werving en selectie dus uit handen. Daarnaast fungeren wij als werkgever. De werknemer gaat daarbij een uitzendovereenkomst aan met ons als uitzendbureau.

Waarom kiezen voor uitzenden?

Wij zijn specialist in het ontzorgen van opdrachtgevers. Het grootste voordeel van de uitzendconstructie is het lage risico voor de opdrachtgever. Je hebt als opdrachtgever namelijk geen kosten bij ziekte of langdurige arbeidsongeschiktheid. Wij nemen alle taken rondom ziekte van je over, zoals de documentatie in het kader van herstel, de wachtlijstverkorting bij operaties, scans of controles, het volgen van Wet Poortwachter en bijvoorbeeld de diensten van een bedrijfsarts. Alle risico’s liggen dus bij ons. Ook de wetswijzigingen houden wij bij, waardoor jij je kan focussen op jouw eigen kernkwaliteiten. Een ander voordeel is dat je bij ons alleen voor de gewerkte uren hoeft te betalen. Je weet exact de kostprijs per uur en hoeft geen HR medewerkers meer in dienst te hebben.

Voordelen van uitzenden bij Paycompany

Als jij kiest voor uitzenden via Paycompany, dan brengt dit een groot aantal voordelen voor jou mee:

> Snelle dienstverlening

Kun je snel extra hulp gebruiken bij bijvoorbeeld een nieuwe grote opdracht? Onze uitzendkrachten staan klaar om je te helpen. Op die manier heb je altijd binnen no time extra personeel.

> Kwaliteit

Onze uitzendkrachten voldoen altijd aan de gewenste kwalificaties. Wij focussen niet alleen op CV’s, maar besteden ook aandacht aan de persoon achter het CV.

> Diversiteit

Wij zijn gespecialiseerd in vrijwel alle branches en vakgebieden. Hierdoor hebben wij altijd wel een uitzendkracht die past bij jouw organisatie.

> Complete service

Wij verzorgen ook de werving en selectie. Je hebt dus geen omkijken meer naar de zoektocht naar nieuw personeel.

Hoe werkt uitzenden?

Kies je voor Paycompany als uitzendburau, dan kun je je vacature bij ons aanmelden. Wij zoeken vervolgens een geschikte en gemotiveerde kandidaat. Als we een geschikte uitzendkracht hebben gevonden, leggen we de samenwerking vast in een uitzendovereenkomst. Hierin staat onder andere hoelang de uitzendkracht bij jou werkzaam zal zijn, voor welk loon en wie waarvoor aansprakelijk is. De arbeidsovereenkomst vervalt zodra er geen werk meer is voor deze medewerkers.

Uitzenden voor werknemers

Of je als uitzend- of payrollkracht aan de slag gaat, hangt af van waar jouw opdrachtgever voor kiest. Bij uitzenden werk je als tijdelijke kracht en krijg je de kans om bij verschillende organisaties binnen te kijken. Ben je op zoek naar een (tijdelijke) baan waar je snel kunt starten? Dan kan werken via een uitzendorganisatie een goede oplossing zijn. Er is bijna altijd wel een project waar je op korte termijn aan de slag kunt. Een groot voordeel voor jou als werknemer is dat je bij Paycompany precies weet op welke dag je jouw loon ontvangt. Wij hebben als goed voor elkaar (we zijn immers gecertificeerd conform NEN 4400-1) en hebben elk half jaar een audit. Mocht je onverhoopt ziek worden, dan hebben wij een compleet team om je te ondersteunen.

Wat kost een uitzendkracht bij Paycompany?

Voor bedrijven is het berekenen van een goede kostprijs heel lastig. Naast het bruto uurloon en de loonheffingen zijn er ook kosten als verzekering in het kader van ziekte, pensioenlasten, reserveringen van vakantiegeld en vakantiedagen. Daarnaast heb je ook te maken met reserveringen voor doorbetaalde vrije dagen, kosten voor het maken van een loonstrook en/of het opstellen van een contract door een accountant. Doordat wij zeer gespecialiseerd zijn op dit vlak, is een opdrachtgever vaak goedkoper uit zonder zelf enig risico te lopen.

Als opdrachtgever betaal je pas als er geschikte kandidaat is gevonden; no cure no pay. Vervolgens geldt er voor de uitzendkracht een uurtarief. Dit tarief is afhankelijk van zijn of haar salaris, wat wordt bepaald aan de hand van de CAO waaronder de flexmedewerker valt en zijn of haar functie, opleiding, leeftijd, ervaring en achtergrond. De flexwerker houdt zijn of haar uren bij in een digitaal urensysteem. Paycompany factureert deze uren vervolgens aan de opdrachtgever.

Past een uitzend- of payrollconstructie beter bij jouw onderneming? Lees hier wat de verschillen zijn tussen payroll en uitzenden.

Meer informatie?

Wil je meer weten over Paycompany als uitzendbureau? Of wil je weten of uitzenden de beste keuze voor jou is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Ben je dringend op zoek naar personeel?

Wil je graag direct worden geholpen met de vraag naar flexibele uitzend-, oproep of vakantiekrachten? Vraag dan direct een offerte aan!