arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Salarisadministratie uitbesteden

Wil jij de salarisadministratie volledig uitbesteden? Als werkgever ben je verplicht een salarisadministratie bij te houden. Deze bestaat onder andere uit loonstaten, loonstroken en jaaropgaven. De loonaangifte moet je elke maand doen. Daarbij geldt ook het afdragen van het juiste bedrag aan loonheffingen aan de belastingdienst. Met de loonadministratie geef je de belastingdienst inzicht in de loonbetalingen aan je personeel. Dit kan de boekhouding van jouw onderneming erg lastig maken. Gelukkig kan je dit ook uitbesteden!

Salarisadministratie uitbesteden

Loonadministratie is complex. Het is niet voor niets dat veel werkgevers ervoor kiezen om dit uit te besteden. Het brengt namelijk vele voordelen met zich mee.

> Besparen van tijd en moeite

De volledige loonadministratie neemt veel tijd in beslag. Door het uitbesteden van de salarisadministratie, hoef je zelf geen tijd te steken in het bijhouden van vakantie- of ziektedagen en onkosten van personeel. Daarnaast hoef je je niet meer bezig te houden met het samenstellen van loonstaten, loonstroken en jaaropgaves. Bovendien hoef je geen persoons- en loongegevens bij te houden als loonbedragen, loonbelasting, premies en reiskostenvergoedingen.

> Zekerheid

Je wil natuurlijk dat jouw personeel correct wordt betaald. Het is daarom fijn om dit proces te laten uitvoeren door iemand die over alle kennis beschikt. Wanneer de uitbetaling van salarissen fout gaat, komen jij en de werknemer voor vervelende verrassingen te staan. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het uitbesteden van de loonadministratie aan gecertificeerde experts geeft je zekerheid.

Uitbesteden via payroll

Je kunt als werkgever ook kiezen voor payroll. Dit betekent dat een payrollbedrijf jouw personeel op papier in dienst neemt en de juridische werkgever wordt. Alle salarisadministratie wordt dan door de payroller uitgevoerd.

Voordelen bij Paycompany

Kies je voor payroll bij Paycompany, dan kies je voor een werkgeverschap zonder administratie en risico. Je blijft nog wel verantwoordelijk voor de dagelijkste aansturing van het personeel. Lees hieronder meer over de voordelen van payroll bij Paycompany.

> Geen risico’s

Als je kiest voor payroll bij Paycompany ben je vrij van juridische risico’s. Wij verzorgen de arbeidsovereenkomsten en nemen de financiële risico’s uit handen. Bij arbeidsongeschiktheid regelen wij de doorbetaling van het loon.

> Flexibiliteit van het personeel

Doordat je personeel in dienst is van Paycompany, heb je veel vrijheid bij het inzetten van medewerkers. Je kunt medewerkers op deze manier namelijk 5,5 jaar lang flexibele contracten aanbieden. Zo ben je niet zomaar gebonden aan personeel. Daarnaast betaal je nooit meer dan nodig is: je hoeft namelijk alleen de gewerkte uren te betalen.

> Betrouwbaar

Bij Paycompany beschikken we over alle kennis over salarisadministratie, arbeidsovereenkomsten en alles wat daarbij komt kijken. Onze salarisadministrateurs zijn altijd goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving en weten alles over CAO’s. Op deze manier heb je de zekerheid dat alle zaken voor jouw personeel goed geregeld zijn.

Jouw salarisadministratie uitbesteden

Wil je meer informatie over het uitbesteden van jouw loonadministratie bij Paycompany? Of wil je meer weten over payroll? Wil je graag meer informatie over payroll of onze andere diensten bij Paycompany? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, of vraag een offerte aan!