arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payrollkracht

Aan de slag als payrollkracht 

Ga jij aan de slag als payrollkracht? Dan heb je waarschijnlijk wel wat vragen. Het is allemaal net even anders. Je krijgt bijvoorbeeld uitbetaald via een extern bedrijf. Wij leggen je graag uit wat het betekent als je aan de slag gaat als payrollkracht.

Wanneer ben ik een payrollkracht? 

Waarschijnlijk heb je tijdens de sollicitatieprocedure al vernomen dat jouw nieuwe werkgever werkt met een payrollbedrijf. Je krijgt een payroll contract en dit maakt jou dus een payrollkracht.

Maar laten we voorop stellen dat een payrollkracht absoluut niet hetzelfde is als een uitzendkracht! Er zijn veel verschillen. In het geval van payroll werven en selecteren bedrijven zelf hun personeel. Het betekent wel dat zij het juridisch werkgeverschap uit handen geven. Jouw (nieuwe) werkgever is niet verantwoordelijk voor de salarisadministratie en het uitbetalen van jouw salaris. Het payroll bedrijf is hier verantwoordelijk voor.

Werkgevers kiezen hier vaak voor omdat het minder risico’s met zich meeneemt. Personeel in dienst nemen, is namelijk een risico. Je bent als werkgever bijvoorbeeld verantwoordelijk voor doorbetaling van loon in geval ziekte.

Dankzij payroll kan de werkgever zelf zijn personeel uitzoeken, maar neemt het geen onnodige risico’s. Bovendien ben jij, als werknemer, verzekerd van een tijdige en correct uitbetaling. Bovendien is alles goed geregeld volgens de cao.

Voordelen van een payrollkracht 

De voordelen voor een payrollkracht zijn groot. Doordat een bedrijf zijn eigen werving en selectie doet, heb jij de kans voor onderhandeling. Tijdens de sollicitatieprocedure kun je gerust onderhandelen over jouw salaris en arbeidsvoorwaarden. Daarnaast voert de werkgever nog steeds alle functioneringsgesprekken met jou. Zo word jij eerlijk behandeld en blijf je volledig in control!

Ook ervaar je voordelen op het gebied van salaris en arbeidsvoorwaarden. In tegenstelling tot veel uitzendkrachten heb jij gewoon recht op vakantiedagen, vakantiegeld en krijg je doorbetaald in veel gevallen. Bovendien bouw je pensioen op. Je ervaart dus dezelfde voordelen, als wanneer je vast in dienst zou zijn.

Zijn er ook nadelen?

Nadelen voor een payrollkracht zijn er eigenlijk niet. Eventuele nadelen liggen meer aan het payrollbedrijf. Paycompany regelt de zaken echter graag goed voor jou. Daarom gaan onze professionals hard aan de slag voor jou. Op deze manier ben jij verzekerd van een tijdige en correcte uitbetaling van loon en weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast willen wij dat jij een goed pensioen opbouwt en dat alle randvoorwaarden goed zijn geregeld.

Meer informatie? 

Wil je graag meer informatie over jouw positie als payrollkracht? We beantwoorden graag al jouw vragen! Neem gerust contact met ons op.