arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payrolling ZZP

Hoe payrolling zzp werkt? Paycompany zet het voor je op een rij. Ben je nou een werknemer of een zzp’er? We nemen alvast een vraag weg. Want je bent hoe dan ook zzp’er als je bij Paycompany komt. Wij, als payrollbedrijf, regelen de administratie voor jou. Voor de rest ben je eigen baas en kies je zelf je opdrachtgevers en je uren.

Verschillen payrollers en zzp’ers

Eigenlijk zijn er tussen deze twee begrippen geen hele grote verschillen. Je werkt nog steeds voor jezelf, je bepaalt je eigen uurtarief en het aantal uren die je per opdracht afneemt, bepaal je ook helemaal zelf. Maar er zitten op het administratieve vlak wel verschillen tussen een payroller en een zzp’er. Denk hierbij aan:

  • de sociale verzekeringen;
  • factuur- en debiteurenbeheer;
  • administratieve plichten;
  • ondernemersvoordelen

Hieronder leggen we per punt uit wat de verschillen zijn tussen payrollers en zzp’ers op deze vlakken.

Verzekeringen

Als je als zzp’er gaat payrollen profiteer je van de voordelen net zoals een werknemer. Je bent verzekerd voor de WW (werkeloosheidsverzekering), de ziektewet en de AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering). Als zelfstandige, dus geen payrolling zzp’er, moet je de AOV zelf regelen. Met de hoge premies als grootste nadeel.

Administratieve handelingen

Als je op de loonlijst van een payroll bedrijf staat, zorg het payrollbedrijf voor alle administratie. Dit houdt dus in dat wij de facturatie bijhouden. Ook zorgen wij dus dat het debiteurenbeheer op orde is. Eigenlijk alles waar je als zelfstandige geen tijd voor hebt, omdat je graag zoveel mogelijk werkt en voor verschillende opdrachtgevers. Alle andere administratieve verplichten gelden niet voor payrollers, omdat zij geen echte ondernemers zijn.

Ondernemersvoordelen

Omdat je dus geen echte ondernemer bent, aangezien je op de loonlijst komt van het payrollbedrijf, profiteer je dus niet van ondernemersvoordelen. Die voordelen zijn de bekende startersaftrek en de kleine ondernemersregelingen. Maar de voordelen van een payroller zijn dan weer dat je ook minder ondernemersplichten hebt, zoals al die vervelende administratieve handelingen. Dit scheelt je heel veel tijd, zodat je zelf kan focussen op het werken. Kortom, payrolling als zzp’er heeft heel veel voordelen op het gebied van administratie. Het neemt die zorgen weg en je bent er zeker van dat alles op orde is.

Contact

Paycompany helpt je graag met de keuze of payrollen voor jou geschikt is of dat je echt een zzp’er wilt zijn. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt via ons contactformulier of bel naar 0528 22 92 59.