arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payrollen

Paycompany is de specialist in personele zaken. Naast uitzenden, verzorgen wij ook payroll. Wij leggen je graag alles uit over payrollen.

Wat is payroll?

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor, maar wat is payroll? Dit houdt in dat jouw werknemers op de loonlijst van het payrollbedrijf staan en dat zij alle personeelszaken van jou overnemen. Het biedt jou de mogelijkheid om te groeien zonder risico’s te hoeven nemen. Daarnaast geeft payrollen jouw werknemers zekerheid, aangezien wij, het payrollbedrijf, gespecialiseerd zijn in personeelszaken. Zo dragen wij zorg voor de loonadministratie, de loonstroken, urenregistratie en ziektemeldingen. Lees hier meer over de payroll constructie.

Waarom kiezen voor payrollen?

De voornaamste reden om te kiezen voor payroll is het mijden van alle risico’s omtrent personeelszaken. Met payroll besteedt je als werkgever namelijk de administratie en het risico uit. Denk hierbij aan kosten en taken bij ziekte of langdurige arbeidsongeschiktheid. Wij nemen namelijk alle taken rondom ziekte van je over, zoals de documentatie in het kader van herstel, scans of controles, het volgen van Wet Poortwachter en bijvoorbeeld de diensten van een bedrijfsarts. Tevens hoef jij je met payroll geen zorgen meer te maken over de salarisadministratie, het verwerken van kosten, het opstellen van een arbeidsovereenkomst en urenadministratie. De gehele salarisadministratie wordt namelijk uitbesteed aan een payroll bedrijf. Hierdoor kun jij je focussen op jouw eigen kernkwaliteiten en de dagelijkse aansturing van de medewerkers.

Voordelen van payroll bij Paycompany

Kies je voor payroll via Paycompany, dan kun je de volgende voordelen verwachten:

> Flexibiliteit van het personeel

Met payroll kun je medewerkers 5,5 jaar lang flexibel contracten aanbieden. Hierdoor ben je niet zomaar gebonden aan een medewerker.

> Zekerheid

Door onze kennis van onder andere salarisadministratie heb je de zekerheid dat alle zaken voor jouw medewerkers goed zijn geregeld.

> Gemak

Geen zorgen meer over salarisadministratie, de urenverwerking of het opstellen van contracten. Ook heb je bij ons één aanspreekpunt voor alle HR zaken.

Payroll voor werknemers

Als jouw werkgever voor payroll kiest via Paycompany, dan sta je bij ons op de loonlijst. Wij nemen alle administratieve taken op ons, terwijl jouw werkgever verantwoordelijk blijft voor de dagelijkse aansturing. Hierdoor ben je als volwaardig lid van het team aan het werk en merk je weinig van ons als juridische werkgever. Alleen jouw salaris wordt door een andere partij uitbetaald, namelijk door ons. Als payrollkracht heb je bij ons dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die niet via payroll in dienst zijn. Ben je in dienst van Paycompany, dan weet je zeker dat jouw salaris op tijd en correct wordt betaald. Lees meer over het werken via payroll en de voordelen van payroll voor werknemers.

Wat kost een payrollkracht bij Paycompany?

Er bestaat geen vast prijskaartje voor payroll. De prijs hangt namelijk van veel factoren af, zoals cao’s en risico’s. Het payroll tarief is opgebouwd uit:

• het aantal uur van de medewerker
• het aantal vakantiedagen
• de cao
• het pensioen van de medewerker
• de werkgeverslasten
• de kosten voor administratie

Bij Paycompany betaal je een voordelig payroll tarief voor elke medewerker. Bovendien hoef je alleen de gewerkte uren van de medewerkers betalen. Al vanaf factor 1,42 kun je gebruik maken van onze payrolling. Payroll is uiteindelijk maatwerk. Daarom gaan we graag met jou in gesprek en maken een passend en persoonlijk voorstel.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over payroll bij Paycompany? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.