arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payroll constructie

Steeds meer ondernemers kiezen voor een payroll constructie. Het geeft jou de mogelijkheid te blijven groeien zonder het nemen van risico’s. Bovendien geef je jouw werknemers zekerheid. Maar wat houdt een payroll constructie precies in en wat betekent dit voor jou, als werkgever, en de werknemer? Payroll bedrijf Paycompany legt je het graag uit.

Wat is een payroll constructie?

Met een payroll constructie wordt het payrollbedrijf de juridische werkgever. In praktijk staan de werknemers op de loonlijst van het payrollbedrijf, maar worden gewoon aangestuurd door hun eigen werkgever. Doordat de werknemer op de loonlijst staat van het payrollbedrijf, nemen wij de wettelijke verplichtingen van het werkgeverschap op ons.

Een payrollbedrijf draagt met een payroll constructie alle arbeidsrechtelijke risico’s, zoals:

  • Doorbetaling in geval van ziekte.
  • Ketenaansprakelijkheid.
  • Naheffingaanslagen.

Maar ook alle administratieve en financiële verplichtingen van het werkgeverschap worden uitgevoerd, zoals:

  • Loonstroken.
  • Loonadministratie.
  • Uitbetaling van loon.
  • Ziektemeldingen.
  • Jaaropgaven.
  • Urenregistratie.
  • Betalen van loonheffing en sociale premies.

Wat verandert een payroll voor de werkgever?

Dankzij een payroll constructie hoeft een werkgever zich minder druk te maken over administratieve werkzaamheden. Je kunt een werknemer maar liefst 5,5 jaar flexibel contracten aanbieden. Je werft en selecteert zelf de werknemers en meldt deze aan bij het payrollbedrijf. Samen met de werknemer maak je afspraken over de werkzaamheden en het loon en geeft dit door. Vervolgens regelt het payrollbedrijf alle contracten, loonadministratie, urenverwerking en loonstroken. Uiteindelijk hoef je alleen de gewerkte uren door te geven. Het payrollbedrijf regelt verder alles van loon tot en met ziekte melding. Het enige wat verandert voor de werkgever is een factuur aan het eind van de periode.

Wat verandert payroll voor een werknemer?

In principe verandert payroll weinig voor de werknemer. In de dagelijkse praktijk merkt een payroll medewerker niets van deze constructie. De dagelijkse aansturing, functioneringsgesprekken, maar ook onderwerpen zoals onderhandeling over loon worden nog steeds met de werkgever gedaan. Wat de constructie verandert, is het feit dat de werknemer zijn loon door een externe partij krijgt uitbetaald. Maar ook dat hij zich hier moet ziek melden en beter melden. Daarnaast staat een payrollbedrijf altijd open voor de ingewikkelde vraagstukken over cao’s.

Waarom kiezen werkgevers voor een payroll constructie?

Een werkgever kiest vaak voor een payroll constructie omdat hij geen administratie rompslomp wil, risico’s wil afdekken en/of flexibel personeel wil. Dankzij payroll is het mogelijk 5,5 jaar lang medewerkers in dienst te nemen en flexibel contracten aan te bieden. Daarnaast is payroll ook interessant voor startende ondernemers. Doordat deze constructie de risico’s van het werkgeverschap afdekken. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de salarisadministratie en kun je als ondernemer blijven groeien. Je kunt wel zelf je personeel kiezen, maar neemt geen grote risico’s. Naast het feit dat risico’s zijn afgedekt, blijf jij ook in controle met een payroll constructie. Jij bent nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing, maar ook over de arbeidsvoorwaarden. Lees hier meer over de voordelen van payroll.

Meer informatie?

Wil jij weten of een payroll constructie past bij jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op! Wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden van payrolling. Uiteraard is het ook mogelijk een offerte aan te vragen bij ons.