arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Payroll bedrijf Paycompany

Wat is een payroll bedrijf?

Een payroll bedrijf neemt alle administratieve zaken en risico’s rondom het werkgeverschap op zich. Wanneer je, als ondernemer, kiest voor payroll blijf jij verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing. Het payroll bedrijf regelt dan alle wettelijke verplichtingen. Deze wettelijke verplichtingen zijn zaken zoals uitbetaling van loon, opstellen van arbeidsovereenkomsten en jaaropgaven, reserveren van vakantiegeld en vakantiedagen, maar ook doorbetaling in het geval van ziekte. Een payroll bedrijf is interessant voor all ondernemingen die de risico’s en/of administratie willen uitbesteden. Je dekt alle risico’s rondom het werkgeverschap af en hoeft je geen zorgen te maken om salarisadministratie. Het payroll bedrijf regelt dit voor jou. Bovendien bespaar je kosten met payroll. De core business van een payroll bedrijf is salarisadministratie. Je hoeft dus geen software aan te schaffen of tijd te verspillen aan administratie. Je hebt met een payroll bedrijf de zekerheid dat alles goed is geregeld voor jouw werknemers.

Hoe werkt payroll?

Payroll is niet hetzelfde als uitzenden. Er zijn veel verschillen tussen payroll en uitzenden.Wanneer je kiest voor payroll selecteer je zelf nog steeds het beste personeel voor jouw bedrijf. De perfecte kandidaat voor jouw bedrijf meld je aan bij het payroll bedrijf, zodat hij aan het werk kan bij jou. Op papier is de medewerker in loondienst van het payroll bedrijf, terwijl jij, als werkgever, de dagelijkse aansturing op je neemt. Dit maakt de werkgever tot materieel werkgever en het payroll bedrijf juridisch werkgever.

Wat is juridisch werkgeverschap?

Het juridisch werkgeverschap wordt, bij payrolling, uitgevoerd door het payroll bedrijf. Dit betekent dat zij verantwoordelijk is voor de wettelijke verplichtingen van het werkgeverschap. Het payroll bedrijf regelt zaken zoals betaling van loon, maar ook doorbetaling van loon in geval van ziekte of vakantie. Ook de juridische zaken neemt het payroll bedrijf op zich. Denk hierbij aan het ondersteunen bij conflicten.

Wat is materieel werkgeverschap?

Een werkgever, die gebruik maakt van payroll, is de materieel werkgever. Dit betekent dat de werkgever verantwoordelijk is voor de dagelijkse aansturing, maar ook voor de functioneringsgesprekken. De medewerker krijgt gewoon leiding op de werkvloer, maar wordt uitbetaald door een externe partij.

Het payroll contract

Wanneer je de perfecte kandidaat hebt gevonden, meld je deze aan bij het payrollbedrijf. Zij stellen een arbeidsovereenkomst (payroll contract) op en komen daarmee in loondienst van het payrollbedrijf. De werknemer ontvangt zijn salaris, vakantiegeld, maar ook loonstroken en jaaropgaven via het payroll bedrijf. Daarnaast kunnen de medewerkers hier terecht voor vragen rondom salaris en cao’s.

Payroll bedrijf Paycompany

Hoewel elk payroll bedrijf dezelfde werkzaamheden zal uitvoeren, is geen enkel payroll bedrijf hetzelfde. Paycompany onderscheidt zich graag van andere payroll bedrijven. We zijn een zeer flexibel payroll bedrijf, maar ook een betrouwbare partner. Paycompany helpt je graag om te groeien en dekt alle risico’s rondom het werkgeverschap af voor jou. Daarnaast werken wij graag op maat en houden wij rekening met jouw behoeftes. Ook blijven wij graag op de hoogte van de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf, zodat wij altijd het beste resultaat behalen voor jou. Op deze manier bieden we je de zekerheid die je als werkgever wilt.

Payroll bedrijf Paycompany staat klaar voor iedereen Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel.

Wij onderscheiden ons het meest van andere payroll bedrijven door ons goedkope tarief. Al vanaf factor 1,42 kun jij bij ons starten met payrolling. Lees hier meer over de kosten van payroll.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over payroll en wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij gaan graag met je in gesprek! Neem gerust contact met ons op of vraag een offerte aan.