arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Opzegtermijn payroll

Ondernemers en werknemers vinden de payroll constructie vaak ingewikkeld. Ook liggen de regels vaak anders dan je in eerste instantie denkt. Zo zijn er ook onduidelijkheden over het opzegtermijn van payroll contracten. Paycompany legt je dit graag uit. 

Het opzegtermijn en cao 

Het opzegtermijn wordt bepaald aan de hand van de cao. Paycompany werkt met de NBBU cao. Hierin staat bepaald wat het opzegtermijn is. Echter, NBBU werkt met fases. Dit betekent dat het opzegtermijn ook afhankelijk is van de fase waarin de werknemer zich begeeft. De werknemer bouwt namelijk per fase meer rechten op! 

Je moet de fases van het contract zeker in acht houden. Daarnaast moet je ook rekening houden of de payrollkracht een contract heeft met of zonder uitzendbeding. Al met al is de constructie bij payroll niet heel gemakkelijk. 

In het geval van NBBU gelden ieder geval de volgende regels: 

  • Bij het einde van de fase 1 en 2 uitzendovereenkomst met uitzendbeding geldt: er is geen opzegging van de uitzendovereenkomst nodig, maar de uitzendonderneming en uitzendkracht stellen elkaar zo spoedig als redelijkerwijs mogelijk is op de hoogte van de (aanstaande) beĆ«indiging van de uitzendovereenkomst.
  • Bij einde van de fase 3 overeenkomst geldt: De overeenkomst eindigt van rechtsweg op de vastgestelde datum of bij einde van project. Tussentijdse beĆ«indiging van de uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd is mogelijk, mits dit in de uitzendovereenkomst is opgenomen en de opzegging rechtsgeldig plaatsvindt.

Vraag om hulp 

Ben jij in twijfel en wil je weten wat jouw rechten precies zijn? Schakel hulp in! Payroll professionals, zoals van Paycompany, helpen je graag met het maken van de juiste beslissing. Met onze kennis van de wet- en regelgeving helpen wij jou de juiste beslissing maken. Op deze manier weet jij precies wat je moet doen!

Meer informatie? 

Wil je graag meer informatie over het opzegtermijn bij payroll? Of gewoon informatie over payroll? Wij staan je graag te woord! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze payroll professionals helpen jou met een solide advies.