arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Misverstanden over het payroll systeem

Het payroll systeem oogt soms wat ingewikkeld. De driehoeksverhouding is zowel voor ondernemers, als werknemers lastig te begrijpen. En dit veroorzaakt ook misverstanden. Wij helpen de misverstanden over het payroll systeem graag uit de wereld! 

Het payroll systeem is dubieus 

Het eerste misverstand over het payroll systeem is dat deze dubieus zou zijn. Bij vrijwel elk payrollbedrijf kun je een offerte aanvragen. Deze prijs lijkt soms echter niet op de prijs in de praktijk. Vraag daarom een payrollbedrijf de exacte factuurprijs te berekenen voor jouw personeel. Zo sta je ook niet voor verrassingen. Een goede payrollonderneming wil dit ook gerust voor jou doen. Zo zie je dat ze transparant werken. 

Payroll is duur 

Payroll hoeft niet duurder te zijn dan wanneer je werknemers zelf in dienst neemt. Paycompany kan regulier verlonen onder de NBBU-cao, hierdoor kunnen wij werken met een lage factor. Payroll kan ook duurder zijn. Dit extra bedrag levert wel veel op! Je verkleint namelijk de risico’s en bespaart tijd. Daarnaast is jouw personeel verzekerd van doorbetaling in geval van ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Mijn werknemers vinden payroll geen goed idee 

Jij maakt een weloverwogen beslissing voor payroll. Waarom zou je je dan tegenhouden door jouw werknemers? Waarschijnlijk willen jouw werknemers geen payroll omdat ze bang hun opgebouwde rechten te verliezen. Dit gebeurt niet bij payroll. Werknemers behouden hun normale loon en al hun rechten. Het opgebouwd arbeidsverleden en de opgebouwde rechten worden meegenomen bij payroll. 

Payroll is alleen voor grote bedrijven 

Complete onzin! Payroll is geschikt voor elke onderneming. Start-ups en jonge bedrijven kiezen ook voor payroll. Dit doen zij omdat payroll de risico’s verkleind, maar ook omdat ondernemers worden ontzorgd. Je hebt geen administratieve lasten meer. Daarnaast worden de financiële buffers op deze manier niet zomaar aangetast. 

Payrollkrachten zijn geen onderdeel van het team 

Ook dit punt ontkrachten wij graag. Een goede werksfeer en een goede verstandhouding is key op de werkvloer. Een payrollkracht merkt niets van het payrollbedrijf in principe. Zeker niet als de werksfeer goed is! 

Meer informatie? 

Wil je graag meer informatie over payroll? Paycompany vertelt je graag alle in’s en out’s. Neem gerust contact met ons op! Of vraag een offerte aan.