arrow Vraag direct een offerte aan arrow Ga naar onze online urenregistratie aan

Hoe werkt payroll voor werknemers?

Je bent uitgenodigd voor het tweede gesprek van de sollicitatie. Tijdens dit gesprek bespreek je jouw arbeidsvoorwaarden en jouw nieuwe werkgever bied je een payroll contract aan. Je wilt de baan, maar zit met de volgende vraag in je hoofd: wat is payroll en hoe werkt payroll voor werknemers? Wij leggen je graag uit hoe een payroll constructie werkt voor jou, als werknemer.

Hoe werkt payroll voor werknemers?

Payrolling is te zien als een driehoeksverhouding. Jouw nieuwe werkgever betaalt jouw salaris uit via een externe partij, terwijl deze werkgever zelf de dagelijkse aansturing verzorgd. Hierdoor ben jij te zien als een flexwerker en ga je aan de slag voor de opdrachtgever (werkgever), terwijl het payrollbedrijf de uitbetaling en de administratie uitvoert.

Met een payroll contract sta je op de loonlijst van het payrollbedrijf. Hierdoor ontvang je alle voordelen van sociale zekerheid. Dankzij payroll word jij verzekerd voor de Ziektewet, de Werkeloosheidswet (WW) en de wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA).

Naast deze zekerheid bouw je ook gewoon pensioen op. Bovendien krijg je ook een salaris die vergelijkbaar is met werknemers die rechtstreeks in dienst zijn. Daardoor krijg je een correct loon uitbetaald, krijg je vergoedingen voor overwerken is jouw loonstijging gelijkwaardig.

Hoe werkt payrolling bij Paycompany voor mij?

Wanneer jouw werkgever heeft gekozen voor Paycompany, dan wordt het juridisch werkgeverschap overgedragen aan ons. Hierdoor sta jij feitelijk in dienst van Paycompany. Dit geeft jou de garantie dat jouw salaris tijdig en correct wordt uitbetaald. Daarnaast verzorgen wij de arbeidsovereenkomsten, loonstroken en jaaropgaven.

Naast deze administratieve werkzaamheden, zorgen wij ook voor reservering van vakantiegeld en vakantiedagen, zodat je doorbetaald krijgt wanneer je vakantiedagen opneemt. Ook krijg je uitbetaald in het geval van ziekte. Hierdoor hoef je geen zorgen te maken over doorbetaling in geval van vakantie en ziekte.

Bovendien kun je bij Paycompany altijd terecht voor vragen over bijvoorbeeld pensioenzaken. Wij hebben alle kennis in huis om alle zaken omtrent jouw arbeidsvoorwaarden uit te leggen. Op deze manier weet jij precies waar je aan toe bent.

Paycompany geeft je dus zekerheid en werkt heel simpel. Je geeft jouw gewerkte uren door en deze uren worden op een correcte manier aan jou uitbetaald.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie of heb je vragen over jouw arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact met ons op. We leggen je graag alles uit.